Wellness


Naast fysieke inspanning kunt u bij Fysio Fitness Beilen ook terecht voor ontspanning! Kom tot rust in onze goed uitgeruste sauna. Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze stoomcabine, infraroodsauna en normale sauna.


Stoomcabine


Stoom geeft lichaam en geest nieuwe energie, ontspant en is een recept voor een totale lichaamsreiniging. Na een verblijf van ongeveer een kwartier in het stoombad blijkt de lichaamstemperatuur even hoog te zijn als na een kwartier in de sauna, terwijl daar de luchttemperatuur ongeveer 50 graden hoger is!

De invloed van warmte en vocht op de huid maakt dat de wijder worden waardoor vuil en schadelijke stoffen worden verwijderd. Het heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen. Mensen met ademhalingsproblemen wordt vaak aangeraden om regelmatig het stoombad te bezoeken. Door de hitte en de stoom wordt het ademen makkelijker.

 

Infraroodsauna

De infraroodsauna is een milde warme ruimte. De infrarood stralen zijn heerlijk ontspannend en werken goed tegen vermoeide of pijnlijke spieren. Hier komt u helemaal tot rust.

 

Sauna

Onze normale sauna heeft een temperatuur van 85 graden. Deze temperatuur zorgt voor transpiratie waardoor afvalstoffen uit uw lichaam worden verwijderd en zorg voor een goede doorbloeding van de huid. De effecten van zowel de infrarood als de normale sauna zijn:

  • Verhoging stofwisseling van de huid en spieren
  • Verhoging afweersysteem
  • Vermindering stresshormonen
  • Sneller herstel spierletsel en andere blessures
  • Ontspanning
 

Hoe kan ik er gebruik van maken?


Als u klant bent bij Fysio Fitness Beilen mag gratis gebruik maken van de wellness faciliteiten. Bent u geen klant maar wilt u wel gebruik maken van onze sauna? Dit is ook mogelijk. Voor 7,50 mag u maximaal 2 uur gebruik maken van onze saunafaciliteiten. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.