Wellness


Naast fysieke inspanning kan je bij Fysio Fitness Beilen ook terecht voor ontspanning! Kom tot rust in onze goed uitgeruste sauna. Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze stoomcabine, infraroodsauna en normale sauna.


Stoomcabine

Stoom geeft lichaam en geest nieuwe energie, ontspant en is een recept voor een totale lichaamsreiniging. Na een verblijf van ongeveer een kwartier in het stoombad blijkt de lichaamstemperatuur even hoog te zijn als na een kwartier in de sauna, terwijl daar de luchttemperatuur ongeveer 50 graden hoger is!

De invloed van warmte en vocht op de huid maakt dat de poriën wijder worden waardoor vuil en schadelijke stoffen worden verwijderd. Het heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen. Mensen met ademhalingsproblemen wordt vaak aangeraden om regelmatig het stoombad te bezoeken. Door de hitte en de stoom wordt het ademen makkelijker.

 

Infraroodsauna

De infraroodsauna is een milde warme ruimte. De infraroodstralen zijn heerlijk ontspannend en werken goed tegen vermoeide of pijnlijke spieren. Hier komt je helemaal tot rust.

 

Sauna

Onze normale sauna heeft een temperatuur van 85 graden. Deze temperatuur zorgt voor transpiratie waardoor afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd en zorgt voor een goede doorbloeding van de huid. De effecten van zowel de infrarood als de normale sauna zijn:

  • Verhoging stofwisseling van de huid en spieren
  • Verhoging afweersysteem
  • Vermindering stresshormonen
  • Sneller herstel spierletsel en andere blessures
  • Ontspanning
 

Hoe kan ik er gebruik van maken?

Als je klant bent bij Fysio Fitness Beilen mag je gratis gebruik maken van de wellness faciliteiten. Ben je geen klant maar wil je wel gebruik maken van onze sauna? Dit is ook mogelijk. Voor €7,50 mag je maximaal 2 uur gebruik maken van onze saunafaciliteiten. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.