Tai Chi Tao Qi-Gong* Lichtvoetige oefenmethode voor lichaam en geest

 

Tai Chi Tao Qi-Gong werkt met subtiele energie, gericht op welbevinden en gezondheidsbeleving.
Alle bewegingen zijn gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde en de daarbij behorende 5-elementenleer.
 
De oefeningen die wij aanbieden zijn vormen en series waarin balans, harmonie en ontspanning maximale aandacht krijgen.
Tai Chi Tao Qi- Gong is een wijze van bewegen, waarbij alle gewrichten, spieren en pezen op een zachte manier worden onderhouden. Tao duidt er op dat het niet prestatiegericht is.
Het gaat in deze wijze van bewegen meer om het 'Wu Wei' principe. ‘Doen door te laten’, waardoor de dagelijkse gedachtenstroom los komt en je optimaal aandachtsgericht bent.
Als je jezelf de gelegenheid geeft dit een periode te volgen kun je hierdoor een meditatieve flow ervaren die het dagelijkse welbevinden bevordert.
De Tai Chi-vormen worden beoefend op decente (Chinese) muziek waardoor het tempo van bewegen en ademhalen wordt vertraagd. Het zijn aaneengeschakelde bewegingen die door concentratie in het aandachtsmoment zijn en op deze wijze ontspanning bieden.
 
Het lesprogramma bevat een zorgvuldige opwarming; informatie over de relatie van meridianen en drukpunten in combinatie met de diverse organen en functies; vormoefeningen en verschillende manieren van 'meditatief lopen'.
 
Bij Fysiofitness in Beilen beoefenen we Tai Chi Tao Qi-Gong in twee groepen. 


Onze docent Elly van den Hout schrijft regel matig nieuwe blogs over Tai Chi, deze kan je terug vinden op onze website onder het kopje blog.
Meer informatie en/of eventuele filmpjes kun je vinden op de website van Elly namelijk 
http://www.ellyvandenhout.nl/