Hatha Yoga


Yoga wordt al meer dan 5000 jaar beoefend en toch is yoga nog steeds actueel. Het gaat bij yoga om de persoonlijke beleving en ervaring. Dat is voor iedereen anders, ieder mens is uniek.  
Je lichaam is het expressiemiddel van je denken, het reageert op je emoties en gedachten door in meer of mindere mate sterk of zwak, soepel of stijf, gevoelig of ongevoelig te zijn. Je lichaam geeft voortdurend signalen hoe je je voelt, hoe je met je lijf omgaat en hoe je in het leven staat.
 
Of je yoga nu doet omdat je het prettig vindt of om meer verdieping en bewustwording te ervaren, yoga biedt het allebei. Iedereen kan er voor zichzelf iets uithalen. Je doet yoga op de manier die bij je past.  
Wanneer je yoga langere tijd regelmatig beoefent, heeft dat effect op zowel je lichaam als op je geest. Je wordt bewuster van je lichaam, van je denken en van de keuzes die je maakt. Yoga brengt je dichter bij jezelf.
 
Les

In een les komen verschillende asana's / houdingen aan bod. We gaan het hele lichaam bij langs. Al zal bij de ene les meer de nadruk liggen op balans en een andere les meer de nadruk liggen op de benen of schouders. Er zijn ontzettend veel verschillende asana’s en elk met vele variaties. Dat zorgt ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

 
Voor wie?

Yoga is geschikt voor iedereen. Ongeacht je leeftijd, je conditie, je flexibiliteit. Yoga doe je omdat je het leuk vind, om bewuster te worden van je eigen lichaam, om je grenzen te verkennen, om te leren ontspannen, om lekker in je vel te zitten….  
In het begin is vaak de grootste uitdaging om jezelf de tijd te geven je lichaam weer te leren voelen. Er is geen competitie in de yoga en het gaat ook niet om de prestaties. Je komt voor jezelf. Jouw ervaring is jóuw ervaring, die is bijzonder en onvervangbaar!

Hoe kan ik deelnemen?

Je kan in onze planning zien op welke dagen en tijden Hatha Yoga wordt gegeven. Klik 
hier voor het rooster.


Het is van belang dat je, je altijd inschrijft voor de les om overbezetting te voorkomen, dit kan via het klantenportaal (inlog rechts bovenin) of via de fitness instructeur.


Ben je geen lid van Fysio Fitness en wil je meer informatie of graag een keer vrijblijvend deelnemen, Wij zijn te bereiken op nummer 0593-524059 of klik hier.